Noteikti ne reizi vien savā čipsu pakā esi pamanījis kādu zaļganu čipsi un ar prieku to notiesājies, tomēr nu tu vairs tā nedarīsi.
Kāds ir izskaidrojums tam, ka dažas čipsu daļas ir zaļā krāsā?
Kartupeļi aug zem zemes un tātad tie ir pasargāti no saules gaismas. Tomēr, ja dažas to daļas sāk augt virs zemes, tad tās tiek pakļautas gaismai, sākot mainīt krāsu. No tā arī rodas zaļais tonis – tas vienkārši ir hlorofils, pigments, kas rodas saules gaismas ietekmē.
Lai arī tas izklausās nevainīgi, tomēr vai no šādiem kartupeļiem gatavotus čipsus ēst ir veselīgi?
Lasi vēl: Veselīgie biešu čipsi
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kas var notikt, ja tu ēd zaļos čipsus!
Tevi noteikti interesēs
- Ledus cepešpannā – kā iegūt perfektu steiku bez grilaby Anete Vītola
- Tas nav noticis 140 gadus – sinoptiķi brīdina par aukstu maiju un netipiskām dabas anomālijāmby Sandra Ločmele
- Kādas lietas un priekšmeti nedrīkst atrasties Wi-Fi rūtera tuvumā. Liec aiz auss, lai nodrošinātu izcilu interneta signāluby Sandra Ločmele