Noteikti ne reizi vien savā čipsu pakā esi pamanījis kādu zaļganu čipsi un ar prieku to notiesājies, tomēr nu tu vairs tā nedarīsi.
Kāds ir izskaidrojums tam, ka dažas čipsu daļas ir zaļā krāsā?
Kartupeļi aug zem zemes un tātad tie ir pasargāti no saules gaismas. Tomēr, ja dažas to daļas sāk augt virs zemes, tad tās tiek pakļautas gaismai, sākot mainīt krāsu. No tā arī rodas zaļais tonis – tas vienkārši ir hlorofils, pigments, kas rodas saules gaismas ietekmē.
Lai arī tas izklausās nevainīgi, tomēr vai no šādiem kartupeļiem gatavotus čipsus ēst ir veselīgi?
Tevi arī varētu interesēt
Lasi vēl: Veselīgie biešu čipsi
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kas var notikt, ja tu ēd zaļos čipsus!
Tevi noteikti interesēs
- Anna Sedokova met sēras par Timmu pie malas un atsāk koncertēt – viņas prasības organizatoriem ir mulsinošasby Sandra Ločmele
- Liela nelaime ģimenei – 32 gadu vecumā pēkšņi aizsaulē aizsaukta bijusī bērnu zvaigzneby Sandra Ločmele
- No mīnusiem uz plusiem – Anomāls karstums Eiropas reģioniem gaidāms ar kataklizmāmby Sandra Ločmele